Španělsko, Alcossebre  (Valenciana)
13.-23.4.2007

I Úvodní strana I  I Fotografie I

s

V druhé polovině dubna se část týmu Hakakoly již tradičně zúčastnila jarního najíždění prvních kilometrů v jižnějších zeměpisných šířkách. Již počtvrté jsme zvolili Španělsko, podruhé pobřeží Costa Blanca,  letovisko Alcossebre, již co by kamenem dohodil od Valencie.

V tomto ročním období již příjemné teplíčko, nádherné silnice v blízkosti moře, zrající pomeranče (tato oblast je největším producentem pomerančů v Evropě !), ale také dost vysoké kopce s klikatícími se silničkami. To vše nás čekalo při desetidenním pobytu. Po úmorné cestě jsme přijeli na místo, kde nás přivítal silný déšt a dosti sychravé počasí. „Kruci, to se sem vlečem skoro třicet hodin autobusem, abychom tady mrzli, mokli ? To snad ne !“ To si asi říkali všichni účastníci zájezdu. Ano, první den jsme sice trochu zmokli, ale pak již vše na výbornou, krásné počasí, krásné etapy, krásně najeté kilometry. Na rozdíl od minulého roku nikdo neměl žádný velký úraz (pomineme-li roztržené kalhoty, odřený loket, stehno a koleno Jardy Hanuše a identické zranění a poškození kalhot Míly Lubase, kteří nezávisle na sobě spadli na stejném kruháči). Projížděli jsme bohatými letovisky na pobřeží, tichými úzkými uličkami již na pohled daleko chudších městeček dále od pobřeží, sady se zrajícími pomeranči. Ve vnitrozemí stoupali mezi terasovými políčky s olivovníky nebo mandlovníky. Pro mnohé nečekaně jsme zdolávali dlouhé výjezdy a pak zažívali krásné sjezdy do údolí, aby se před námi zvedl nový hřeben  s mezi terasami proplétající se silničkou. Prohlédli jsme si, mimo jiné,  Morellu, starobylé město asi 100 km ve vnitrozemí, ležící v horách ve výšce tisíc metrů.
   
Děkujeme Mírovi Rudolfovi a jeho kolegům z Parutrans, kteří nás bezpečně dopravili do „teplých krajů“, ale i zpět domů.
   
Děkujeme všem, kteří se zájezdu zúčastnili a vytvořili skvělou atmosféru během celého pobytu. Určitě máme na co vzpomínat !

KH