[Hl. strana]     [Mondsee - deník]

Plány před odjezdem:

HAKAKOLA 2006  - 16. ročník


Mondsee, Rakousko, Salzkammergut
21. – 25. červen 2006

Předpokládaný odjezd je ve středu brzy ráno osobními auty. Akce se zúčastní 20 lidí, vesměs tradiční účastníci posledních společných akcí.
   
Místem pobytu je statek ve vesničce St. Lorenz, nedaleko lázeňského města Mondsee na břehu stejnojmenného jezera. Statek je položen v blízkosti skalní stěny Drachen Wand, která se vypíná 400 výškových metrů nad jezerem. Z vrcholu, kam vede značená turistická cesta, je nádherný pohled na jezero a jeho okolí.

Celá oblast je protkána poměrně hustou sítí kvalitních silnic, na kterých se dá báječně provozovat silniční cyklistika, přičemž silnice nabízí vybírat trasy po rovinách jen s malým převýšením, ale i projet úseky s náročnými stoupáními a rychlými sjezdy.

          
Stručný plán akce
1. den       
Příjezd do místa ubytování, krátký odpočinek, vybalení kol.
Odpoledne úvodní etapa
Kolem jezera Mondsee, kolem jižní strany jezera Attersee, Weissenbach, zda vpravo, soutěskou až do údolí řeky Traun, zde vpravo Bad Ischl, dále na západ směr Strobl na výcodním cípu jezera Wolfgangsee. Možnost odbočky strmě do kopce k jezeru Schwarzensee. Dále kolem Wolfgangsee St. Gilgen, St. Lorenz.
Délka etapy 85 km.


2. den
St. Lorenz, vpravo tunely kolem jezera Mondsee, jako předešlý den až do Steinbach u Attersee. Zde vpravo na Taferlhöhe (slušný kope a rychlým sjezdem k jezeru Traunsee. Zde vpravo do Ebensee a odtud údolím k jezeru Langbathsee (možno vynechat a nahradit vyjížďkou k jezeru Offensee). Po návratu na hlavní silnici směr Bad Ischl. Návrat opačným směrem předchozího dne.
Délka 100 km, možno prodloužit objetím celého Mondsee.


3.dem
Ze St. Lorenz smě St. Gilgen, Bad Ischl. Odtud Bad Goisern, přes Pötschen Höhe do Bad Aussee. Zde vpravo Obertraun, Hallstadt, zpět Bad Ischl, St. Gilgen, St. Lorenz.
Délka etapy 130 km.
Dá se nakombinovat přesunem auty do Bad Ischlu a etapu spestřit výjezdem horskou silnicí Loserstrasse, případně od Hallstattu do Gosau a ke Gosausee.
4. den
St Lorenz, Thalgau, Baderluck, zde vpravo po hlavní silnici směr Salzburg až k odbočce silnice na Gaisberg, výjezd na vrchol, při návratu odbočkou až k přehradě Wierstal Stausee. Kolem přehrady vlevo směr Ebenau, vpravo kaňonem směr Hintersee. Zde vlevo a opět vpravo směr Hatz.
Odtud prudkým výjezdem směr Fuschlsee.
Odtud směr Thalgau nebo St. Gilgen a zpět St. Lorenz.
Délka etapy 110 km.

5. den
St. Lorenz, tunely kolem jezera, objezd jezera Attersee.
Délka etapy 75 km.
Balení kol, odjezd.

Program lze libovolně obměnit dle okamžité situace, počasí, dohody. V možnosti je i večerní návštěva nedalekého Salzburgu.